Direct naar de inhoud

In de wijk

Via het blad Bij ons in de Oostwijk zijn bewoners geïnformeerd, maar er is zoveel meer te vertellen over onze wijk. Interviews in de wijk en ruimte voor aanvullingen, commentaren en tips.

De speelplaats aan de Ida Maria de Raathstraat is een plek waar weinig kinderen komen om te spelen. Deze plek is de laatste jaren hard achteruit gegaan en bestaat in grote lijnen uit een flinke plak asfalt, een grasveld welke inmiddels dient als honden uitlaatplek en wat afgeschreven speeltoestellen. Een aantal buurtbewoners zijn eind 2019 in gesprek geraak met de wijk coördinator oostwijk en het idee ontstond er een minibos te creëren.

De plek heeft veel potentie zo staat er een prachtige Lindeboom en zijn er langs de randen al een aantal mooie flinke bomen aanwezig. Met steun van een aantal directe omwonenden is er een plan ontwikkelt om een minibos te creëren waar meerdere functies samen komen: Een symbiose bos.

Zo wordt er in dit minibos niet alleen een handjevol bomen geplant, maar de oude speelfunctie wordt ook weer in ere hersteld. Op een natuurlijke manier waardoor mens en dier samen kunnen genieten van deze mooie plek. In het plan worden diverse functies op een slimme manier gecombineerd zoals recreatie, educatie, klimaatadaptie (waterbuffer) en biodiversiteit in de stedelijke omgeving. Stichting boombehoud helpt de buurtbewoners bij het aanvragen van fondsen en subsidies om het plan te kunnen realiseren, uiteraard met een bijdrage vanuit de gemeente.

Het eerste fonds heeft al een bedrag toegezegd ten behoeve van de ontwikkeling van het plan en we zijn druk bezig andere fondsen en geïnteresseerden te benaderen.

Door deze fantastische samenwerking tussen de gemeente Vlaardingen, Stichting Boombehoud Vlaardingen en de buurtbewoners rondom de speelplaats wordt hier hopelijk op korte termijn een prachtige groene plek gerealiseerd waar Vlaardingen trots op kan zijn.

Afbeeldingen

  • Minibos in de Oostwijk

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)