Direct naar de inhoud

In de wijk

Via het blad Bij ons in de Oostwijk zijn bewoners geïnformeerd, maar er is zoveel meer te vertellen over onze wijk. Interviews in de wijk en ruimte voor aanvullingen, commentaren en tips.

Van Grijs naar Groen

Helpt u mee de Oostwijk nog mooier te maken?

Onder het motto ‘ Van grijs naar groen’ daagt Team Klavertje Vier de bewoners van de Oostwijk uit om hun wijk een stukje groener te maken.   Een groene wijk is namelijk een fijne wijk om in te wonen. Groen verbetert de luchtkwaliteit en is goed voor insecten en vogels. In de zomer wordt het minder warm in een groene wijk. En minder verharding zorgt ervoor dat regenwater beter kan wegzakken in de bodem. 

Helpt u mee de Oostwijk nog mooier te maken? Wij zorgen alvast voor wat plantmateriaal. Op zaterdag 11 april staan we op het schoolplein van De Klinker met planten voor de deelnemers. Ook voor advies kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Aan het einde van de zomer, op 29 augustus, willen we het groene  seizoen afsluiten met een feestelijke dag. 

Mogelijkheden om te vergroenen  zijn er genoeg: 

- voor- en achtertuinen vergroenen, geveltuinen aanleggen, boomspiegels beplanten, bloembakken plaatsen of klimmers tegen de gevel    laten groeien. 

- Denk er daarbij aan dat vaste planten  de voorkeur verdienen boven  eenjarigen. 

- Plant het liefst planten die aantrekkelijk zijn voor insecten en vogels. 

Vindt u het leuk om met uw buren aan de slag te gaan om samen uw straat groener te maken? Meldt u dan aan bij Team Klavertje Vier,     via email:  teamklavertjevier@gmail.com. 

 

Geplaatst in: Groen

Afbeeldingen

  • Van Grijs naar Groen

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)