Direct naar de inhoud

In de wijk

Via het blad Bij ons in de Oostwijk zijn bewoners geïnformeerd, maar er is zoveel meer te vertellen over onze wijk. Interviews in de wijk en ruimte voor aanvullingen, commentaren en tips.

Terugblik vanuit de gemeente en vooruitblik

Op 14 oktober heeft de werkgroep Oostwijk een succesvolle, druk bezochte werktafelbijeenkomst georganiseerd voor alle bewoners van de Oostwijk. De werktafels werden voorgezeten door drie oud  wethouders en een oud raadslid en ondersteund door onder meer ambtenaren. 70 bewoners bezochten de bijeenkomst en hebben met elkaar nagedacht over de toekomst van hun wijk op de langere termijn. De wijkinrichting, leefbaarheid en verkeer, water en energie en afval en veiligheid waren de thema’s waarover de deelnemers aan de werktafels met elkaar in gesprek zijn gegaan. De resultaten van deze gesprekken vindt u in deze uitgave van ‘Bij ons in de Oostwijk’.

De werkgroep Oostwijk brengt de resultaten van deze bijeenkomst binnenkort onder de aandacht van het college van B & W. Het is immers belangrijk dat de bewoners van de Oostwijk nu en ook de komende jaren hun stem laten horen in de ontwikkeling van de omgevingsvisie en de omgevingsplannen voor hun wijk.

Hoe zit dat nu met de toekomstvisie,  de omgevingsvisie en het omgevingsplan?

De toekomstvisie van de gemeente Vlaardingen schetst de richting waarin onze stad  zich de komende 20 jaar ontwikkelt op ruimtelijk, economisch en sociaal gebied. Deze visie is opgesteld met inwoners en bedrijven tijdens diverse bijeenkomsten. Thema’s die daar aan de orde kwamen waren onder andere onderwijs, economie, wonen, duurzaamheid, mobiliteit, cultuur en samenleven.

De Omgevingsvisie is een verdere uitwerking van de toekomstvisie op ruimtelijk gebied. Deze visie formuleert ambities op onder andere mobiliteit, groen, water, gezondheid. Deze ambities worden vertaald in een zogenaamd Omgevingsplan. Dit plan vervangt het bestemmingsplan. Het opstellen van de Omgevingsvisie is een apart project wat in 2024 afgerond moet zijn. De start van dit project is op dit moment nog niet bekend.

De resultaten van de werkgroep Oostwijk levert waardevolle informatie voor de verdere uitwerking van de vertaling van de toekomstvisie in een omgevingsvisie. De bijeenkomst van 14 oktober j.l. is een inspirerend voorbeeld van betrokken bewoners die het initiatief hebben genomen hun stem te laten horen en zichtbaar te maken wat zij belangrijk vinden in hun wijk. De werkgroep geeft aan in de toekomst graag hun input te leveren bij het opstellen van de Omgevingsvisie. Als gemeente waarderen wij dit erg. In de toekomst gaan wij hierover graag in overleg.

Rob van der Veen

 

 

Geplaatst in: Initiatieven

Afbeeldingen

  • Terugblik vanuit de gemeente en vooruitblik

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)