Direct naar de inhoud

In de wijk

Via het blad Bij ons in de Oostwijk zijn bewoners geïnformeerd, maar er is zoveel meer te vertellen over onze wijk. Interviews in de wijk en ruimte voor aanvullingen, commentaren en tips.

Oostwijk:  een wijk in beweging!

 Wij, in onze wijk, zijn aan zet. Welke stappen willen we zetten als het gaat om de wijkinrichting, de veiligheid, het afval, het parkeren, de wateroverlast en de komende energietransitie. Over al deze onderwerpen en ook op de website www.bijonsindeoostwijk.nl zijn artikelen te vinden die willen bijdragen aan deze discussie. De redactie van “Bij ons in de Oostwijk” heeft haar best gedaan om meningen, ideeën en opmerkingen te verzamelen. Nu is het de taak om alle verhalen bij elkaar te brengen en samen met bewoners, welzijnsinstellingen en de gemeente aan de tafel te gaan zitten en te bepalen hoe de toekomst van onze wijk er de komende 20 jaar uit gaat zien:

14 oktober gaan we met z’n allen aan de slag. Er komen speciale werktafels waar je mee kunt denken en praten over de onderwerpen die je aan het hart liggen of gewoon interesseren. We doen dit aan de  hand van stellingen die de komende weken geschreven gaan worden. We zoeken nog mensen die hierbij mee willen denken. Via onze website kun je je hiervoor aanmelden. Wat moet het opleveren?

Doelstelling werktafelavond

-Concrete voorstellen die door het ambtelijk apparaat samen met instellingen en bewoners uitgevoerd kunnen worden

-Concrete voorstellen die meegenomen kunnen worden de toekomstvisie/wijkvisie

-Input voor de gemeenteraad in het kader van de nieuwe stadsvisie

 

Welke werktafels zijn er?

De werktafels

Tafel 1: Wijkinrichting met groen/wonen/parkeren/verkeer

Tafel 2: Waterbeheer en Energietransitie

Tafel 3: De inwoners: initiatieven/sociale leefbaarheid

Tafel 4: Veiligheid/Afval

 

Hoe gaat het in zijn werk?

De avond wordt gehouden op 14 oktober inde Windwijzer aan de Schiedamseweg. Vanaf 19.30 uur is de inloop en om 19.45 gaan we van start. Iedere wijkbewoner mag aan de tafel gaan zitten die hij/zij kiest. na een korte uitleg gaat de eerste ronde van start. Er zijn deze avond 2 gespreksrondes met een terugkoppeling vanaf alle tafels en een borrel na afloop.

Het heft

Houd je brievenbus in de gaten voor de flyer die begin oktober overal in de wijk bezorgd zal worden. Denk en praat nu mee. Via sociale media achteraf commentaar leveren is zo simpel…..we nemen nu zelf het heft in handen en gaan voor een mooie toekomst van onze prachtige Oostwijk.

Jan van der Kolk

Geplaatst in: Wijkinrichting

Afbeeldingen

  • Oostwijk: een wijk in beweging!

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)