Direct naar de inhoud

In de wijk

Via het blad Bij ons in de Oostwijk zijn bewoners geïnformeerd, maar er is zoveel meer te vertellen over onze wijk. Interviews in de wijk en ruimte voor aanvullingen, commentaren en tips.

In 2018 kwam de Van Kinsbergenplaats, verborgen tussen de Spoorsingel, de 2e Van Leyden Gaelstraat, de Aert van Nesstraat en de Boslaan op een negatieve manier in het nieuws. Bewoners stonden tegenover elkaar en beschuldigden elkaar van wangedrag en laster.

Nu een jaar later kijken we kort terug op die periode samen met Chris en Ada Mooij. Sinds 1985 wonen zij aan het pleintje: “Eindelijk een benedenhuis met een tuintje. Een kindvriendelijke buurt, waar onze kinderen zijn opgegroeid en waar we na 35 jaar nog steeds met plezier wonen. Bewoners hebben we zien komen en gaan in die periode. De plaats, woningen in het sociale segment bestaat uit 3 en 4 kamerwoningen met een tuin beneden en 2 en 3 kamer bovenwoningen met een dakterras of balkon. Een ideale plaats, aangezien de auto’s buiten het pleintje worden geparkeerd en er ruimte is voor ontmoeting en speelplek voor kinderen.”

Toch ging het in 2018 mis, toen er spanningen tussen groepen bewoners ontstonden. “Inmiddels ligt dit allemaal achter ons” , zo vertellen Ada en Chris. Na de escalatie waarin zelfs Pownews een aanjager werd ontstond ruimte voor gesprek en afspraken. De gemeente, bewoners en Minters kwamen met elkaar tot afspraken over het gebruik van het pleintje.

De wijkagent hield ook gesprekken met de bewoners. Iedereen zette zijn beste beentje voor en de rust keerde terug op het plein.

“In de maand mei zijn nieuwe plantjes op de plaats gezet en er zijn zelfs gesprekken om op de luifels van de benedenwoningen en langs de trappen van de bovenwoningen bloembakken te plaatsen”, aldus Chris Mooij. “Wij zijn positief ingestelde mensen en samen maken wij er een mooi plein van. Soms is het wel een zaak van de lange adem, zoals bijvoorbeeld Vlaardingen in beweging dat druk bezig is om de jeugd van de Van Kinsbergenplaats in beweging te krijgen.”

En dan kan je toch wel zeggen dat de Oostwijk een ideale woonwijk is want naast het woonplezier woon je heerlijk centraal, vlak bij het openbaar vervoer (metro, indien hij nog gaat rijden) en het stadscentrum. Alles op loopafstand.

Afbeeldingen

  • Van Kinsbergenplaats: samen de schouders eronder voor de ideale wijk

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)