Direct naar de inhoud

In de wijk

Via het blad Bij ons in de Oostwijk zijn bewoners geïnformeerd, maar er is zoveel meer te vertellen over onze wijk. Interviews in de wijk en ruimte voor aanvullingen, commentaren en tips.

Ondernemen in de Oostwijk.  De afgelopen jaren zijn veel winkels verdwenen en bedrijven vertrokken.

Hoe is het dan om toch een onderneming op te gaan zetten en  je te gaan vestigen in de Oostwijk. Een gesprek met 2 jonge ondernemers, Suzanne Henger en Marion Swaneveld, samen de trotse eigenaars van Onze Huyskamer in de Eendrachtstraat.

De twee kennen elkaar al jaren binnen de horeca in het Vlaardingse en hadden samen afgesproken dat als zich een kans voor zou doen ze bij onder andere de samen een horecazaak wilden beginnen.  Suzanne Henger “zeg maar Suus” heeft al jaren ervaring  en ook Marion Swaneveld heeft er al de nodige jaren opzitten in de horeca.

“En plots was daar dan die kans” zo vertelt Suus. “Via via hoorden we dat Hendriks Huyskamer in de Eendrachtstraat op de markt zou komen. Hendrik ging met pensioen en dat was onze kans!  Zonder een groot kapitaal om flink te kunnen investeren zijn we er in gesprongen en dat was niet mis die eerste maanden. Eerst moesten alle nog liggende zaken met Hendrik worden afgehandeld, vervolgens was er toch wel sprake van achtergebleven onderhoud en moest de zaak nog naar onze zin worden ingericht”.

De meiden zijn hard aan het werk gegaan. Soms zat het toch ook wel tegen. “Erg als je op een moment binnen komt en het water loopt over de vloer naar buiten. Dat soort vervelende zaken kom je dan tegen. Gelukkig werden we geholpen door vrienden en hebben we de hele zaak opgebouwd naar onze wens”, aldus Marion. “We willen ook een bijzondere horecagelegenheid zijn  waar milieubewust gewerkt wordt en plek is voor recycling en hergebruik van materialen.

En dat allemaal in een smal straatje?

“Ja, het was in het begin wel even wennen aan elkaar hier in de straat. Iedereen weet dat de Oostbuurt een enorme parkeerdruk kent en dat het zoeken is naar een parkeerplekje. Bovendien komen dan allerlei vreemden je vertrouwde straatje binnen en dat schuurde in het begin wel even. We hadden zelfs problemen met bijvoorbeeld scooters. Op de smalle stoepjes kun je die nauwelijks kwijt. Na een goed gesprek met de wijkagent  gaat het steeds beter”.

Wat voor soort Huyskamer willen jullie eigenlijk zijn?

Suus en Marion vullen elkaar nu aan in hun wensen voor  de Huyskamer:  “Onze Huyskamer moet een echte buurtgelegenheid worden waar wijkbewoners, maar ook mensen van buiten de wijk voor €8,50 een lekkere gezonde maaltijd voorgeschoteld krijgen. We willen een ontmoetingsplek creëren voor jong en oud om elkaar te ontmoeten. Nergens kun je zo goed met elkaar in gesprek komen als tijdens de maaltijd.  7 dagen per week zijn we geopend. We hebben een vaste menukaart waarop iedere dag een wisselende gezonde hap staat.  Live muziek voor alle leeftijden is fantastisch te doen in Onze Huyskamer”.

Lekkere maaltijden

“Suus is  de kok, naast eigenaar, barmedewerker en organisator”, aldus Marion, “ en ik de allround bediening en bar. Suus kan heerlijk koken. Haar specialiteiten zijn de Black Label Burger, de Kaasloempia’s, de Stamppotjes en het onovertroffen Draadjesvlees. En dat allemaal met verse producten. Om je vingers bij af te likken!”

Vooruit kijken

Voor de toekomst hebben de meiden innovatieve  ideeën: “ In de zaak willen we naast de maaltijden ook activiteiten organiseren voor eenzame mensen. We hebben al contact met de Windwijzer om te kijken wat daar mogelijk is. Misschien kunnen we elkaar aanvullen en ondersteunen. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar de maandag, dinsdag en woensdagmiddag.  We willen Onze Huyskamer ook openstellen voor vergaderingen en bijeenkomsten naast de feesten en verjaardagen. In de toekomst willen we kijken om het achterdeel van de zaak door een glazen wand van de bar te scheiden, zodat daar vergaderd kan worden, terwijl in het voordeel gasten heerlijk aan de bar kunnen zitten. Al  met al willen wij dus een sociaal ontmoetingspunt zijn in de Oostwijk.”

Onze Huyskamer
Eendrachtstraat 23-A,
3134 GJ Vlaardingen
Tel: 06 11014501

Geplaatst in: Initiatieven, Inwoners

Afbeeldingen

  • Een sociaal ontmoetingspunt in de Oostwijk
  • Een sociaal ontmoetingspunt in de Oostwijk

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)