Direct naar de inhoud

In de wijk

Via het blad Bij ons in de Oostwijk zijn bewoners geïnformeerd, maar er is zoveel meer te vertellen over onze wijk. Interviews in de wijk en ruimte voor aanvullingen, commentaren en tips.

Op donderdag 20 juni 2019 vond er een gesprek plaats met de wethouder over het onderwerp 'Afval verwerking in Vlaardingen' waarvoor ambtenaren nu druk in de weer zijn met het voorbereiden van het  raadsvoorstel.

Het verwerken van het huisafval in de gemeente, met daarbij de nieuwe eisen voor een schoner milieu. En als het even meezit iedere inwoner van Vlaardingen er iets van mee kan pikken.

Door collectief mee te doen aan het scheiden van afval- want ook dat kan je doen in samenwerking met de gemeente. In het kader van samen bereiken we meer- betekent het in dit geval dat bij een goede scheiding aan de bron( vakjargon) het een stukje kan schelen in de portemonnee voor iedere inwoner. Met de opmerking van Bart erbij- “minder prijsstijgingen door de jaren heen”.

En dat is zo simpel door even stil te staan bij het weggooien van alles en nog wat in de vuilcontainers

Waarvoor de gemeente plannen heeft in het nieuwe beleid om deze gedeeltelijk te vernieuwen

 ( zichtbaar in het straatbeeld) en ondergronds uit te breiden met 30 stuks op plaatsen waar deze nog niet staan.

Om iedereen weg- wijs te maken wat wel of niet in de vuilcontainer in de  hoort - kan het iets zijn om daarin b. v te gaan werken met korte teksten en pictogrammen op de afvalcontainer plaats.

Met daarbij het verzoek om deze niet te vervuilen met huisvuil ernaast- met dank van de omwonenden die bij storm het vuil voor de deur vinden.

Op dit moment zijn de vuilcontainers vrij te gebruiken- zo vrij dat er wel gemakkelijk gebruik van wordt gemaakt door wie dat maar wil. Met als gevolg dat er talrijke verstoppingen zijn-daardoor bij

plaatsing en als sluitstuk zwerfafval in de wijken.

Met een schuin oog wordt er gekeken naar de gemeente Schiedam waar al enkele jaren het pasjes systeem werkzaam is.

 

Er werd even stil gestaan bij het feit dat bij het legen van de vuilcontainers er ander ( zwaarder) materiaal nodig is van Irado. Waarbij de opmerking gemaakt werd-door Marjo- dat er in de smalle straatjes in de Oostwijk met aan  beide zijden geparkeerde auto’s. En niet te vergeten de niet-onderheide woningen – er scheuren ontstaan in de woningen.

Niet alleen de vuilnisauto’s maar ook het  zware vrachtverkeer hebben zichtbaar moeite om zich door de straatjes te maneuvreren- die aangelegd zijn in de tijd van paard en wagen. Ook daarin is de Oostwijk kwetsbaar.  

Presentatie van het Afvalbeleid voor de komende jaren- is na de zomer vakantie gepland.

Geplaatst in: Initiatieven, Inwoners

Afbeeldingen

  • Korte ontmoeting met wethouder Bart de Leede

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)