Direct naar de inhoud

In de wijk

Via het blad Bij ons in de Oostwijk zijn bewoners geïnformeerd, maar er is zoveel meer te vertellen over onze wijk. Interviews in de wijk en ruimte voor aanvullingen, commentaren en tips.

Hieronder (Factsheet Oostwijk) zien we de statistische gegevens van onze wijk in 2016. Hoewel al 3 jaar oud geeft het wel een aardig beeld hoe de Oostwijk er statistisch voor staat. Hier blijkt dat veel zaken in de Oostwijk goed lopen. Het gemiddelde rapportcijfer is 7,0 hetgeen beter is dan dat van een aantal andere wijken in onze stad. Wat duidelijk aandacht behoeft is het onderdeel “Schoon en goede woonsfeer” waarvoor het cijfer slechts 5,9 is. Het is niet duidelijk of dit geheel te wijten is aan ons eigen gedrag dan wel dat hier een taak voor de gemeente ligt:

Je moeder werkt hier niet, dus ruim je rotzooi op…..!

Containers zitten regelmatig overvol. Of dit nu komt door de bewoners of “vuiltoeristen” die hier hun vuil in de containers gooien is een vraag, maar een afspraak om direct Irado te bellen en te melden dat een vuilcontainer vol zit, in plaats van er naast te zetten,  kan al veel helpen. Passanten door de wijk laten ook regelmatig een spoor van troep achter. Als weerwoord kan gezegd worden dat de prullenbakken overvol zitten, maar ook hier geldt het beladvies….meldt het bij de buitenlijn (010-2484000) en de bakken worden geleegd. We kunnen de hand ook in eigen boezem steken door samen de verantwoording voor de eigen straat te nemen, papiertjes weg te gooien in de afvalbakken, hondenpoep gewoon op te ruimen en peuken in de eigen vuilnisbak te gooien. En zie je die ander er een zooi van maken, vraag dan om de rommel op te ruimen.

In onze wijk wonen verhoudingsgewijs weinig 65+ ers. Wellicht is de oorzaak hiervan dat er niet genoeg seniorenwoningen zijn en dat bewoners op hoge leeftijd alsnog de wijk moeten verlaten. Dit lijkt echt een aandachtspunt voor het woningbeleid van de gemeente.

Interessant zijn ook de kengetallen over de woningvoorraad. Veel woningen zijn van rond 1900. Deze woningen hebben van oorsprong geen spouwmuren. Isoleren naar de huidige norm is daardoor erg kostbaar of zelfs onuitvoerbaar. In overleg zijn waarschijnlijk goede en betaalbare oplossingen mogelijk.

Tot slot willen we  een overzicht uit 2018 niet onthouden. Hierin staan de meest opvallende verschillen genoemd in vergelijking met de rest van Nederland en met Vlaardingen. Het moge duidelijk zijn we leven met z’n allen op kluitje met een enorme autodichtheid in de Oostbuurt. Ook vernieling scoort helaas hoog in de statistiek: het is altijd moeilijk om van de spullen van een ander af te blijven.

Geplaatst in: Afval, Inwoners

Reacties

Er zijn nog geen reacties. Wees de eerste!

Plaats een reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)